Vakantiehuis Drenthe

Brummel Vakantiehuis Drenthe:  ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in Drenthe, Friesland en Groningen

Houdt u van wandelen en fietsen in de natuur? Ronddwalen in een uniek cultuurlandschap? Of met de kids de vele attracties in Noord-Nederland bezoeken? Brummel vakantiehuis Drenthe is het ideale startpunt voor uitstapjes in de mooie provincie Drenthe. Bovendien bent u ook in korte tijd in Friesland en Groningen, waar ook zo veel te zien is! Onze ervaringen met wandelingen in de mooie omgeving van het huisje vindt u op ons blog.

Het unieke esdorpenlandschap van Norg

Het eeuwenoude dorp Norg telt maar liefst vijf brinken. Het is een rustig, gezellig dorp met ruime voorzieningen, zoals winkels en restaurants. Voor de kinderen is er onder meer het zwembad Molenduinbad in de buurt. Norg wordt omringd door een uniek esdorpenlandschap, dat nog maar weinig te vinden is in ons land. Het kleinschalige landschap bestaat uit oude akkers, heideveldjes, natte graslanden en kostbare oude bosgebieden. De beheerders willen de rijke natuur en cultuurhistorie zoveel mogelijk bewaren. Het resultaat is een gebied dat een oase van rust vormt, waar de tijd stil lijkt te staan. Er zijn volop mogelijkheden voor fietsen, wandelen, paardrijden en excursies van onder meer Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

De wijdere omgeving: Drenthe, Friesland en Groningen

Norg ligt centraal in Noord-West Drenthe. Op fietsafstand liggen veel belangrijke natuurgebieden, zoals Fochterloërveen en Drents-Friese Wold. Ook voor kinderen is er van alles te doen, bijvoorbeeld attractiepark Drouwenerzand en het Boomkroonpad. De stad Groningen (25 km) biedt volop mogelijkheden voor winkelen, uitgaan en museumbezoek. Verder behoren onder meer dagtochten naar het Lauwersmeergebied en de Waddeneilanden tot de mogelijkheden. Meer weten over cultuur en natuur in de omgeving van Norg? Zie daarvoor de websites bij Links.